Blog

Elevi de la Colegiul National “Vasile Alecsandri”, părinti pentru o zi

liceul-tehnologic-proiect

Proiect de parteneriat scolar

Activitate de suflet la Liceul Tehnologic „Petru Rares” din Bacau. Mai multi elevi de la Colegiul National „Vasile Alecsandri” s-au transformat in parinti pentru o zi. Cu totii s-au deplasat la liceul tehnologic bacauan pentru a aduce bucurie „copiilor” lor, adica elevilor de la clasa a IV-a A. Actiunea face parte dintr-un proiect de parteneriat scolar pentru promovarea in cadrul comunitatii locale a bunelor maniere.

La Liceul Tehnologic “Petru Rares” Bacau s-a desfasurat cea de a treia editia proiectului judetean “Parinti pentru o zi”, organizat in parteneriat scolar cu elevi si profesori de la Colegiul National “Vasile Alecsandri”. “In acest proiect judetean, elevii de liceu au pregatit cadouri surpriza, le-au oferit o excursie la Palatul din Hemeius, au vizionat cu totii un film 3D la mall. De fapt, este un excercitiu de responsabilizare, prin care socializam, interactionam si ne dezvoltam abilitatile. Vreau sa le multumesc elevilor de la profilul Stiintele Naturii a Colegiului National «Vasile Alecsandri» care au demarat aceasta activitatea in timp record, s-au mobilizat, s-au implicat si ii vad chiar multumiti de rezultatul final”, a explicat prof. Ovidiu Balan, coordonator proiect.

Gest apreciat

In cadrul acestui proiect au fost cooptati elevii clasei a X-a E, de la Colegiul National “Vasile Alecsandri” indrumati de inspectorul scolar Galeru Raducu. Acestia au oferit copiilor de clasa a IV-a o zi “cadou” de Craciun, daruri si jucarii. Ideea acestui proiect este de a-i determina pe elevii de liceu sa se pregateasca pentru cariera de “parinte” care ii va astepta pe viitor si sa isi atribuie acest rol pe parcursul unei zile intregi, reprezentând in fond un exercitiu de responsabilizare si interrelationare umana. “Mie mi-a placut foarte mult sa am un parinte pentru o zi. Sunt fericita. Am primit o papusa. Mai vreau sa se continue aceste actiuni”, ne-a spus plina de viata Alexandra Apavaloaie, de la clasa IV-a A a Liceului Tehnologic “P. Rares”. “E interesant sa ai un parinte un pic mai mare decât tine. Este o zi minunata pentru mine. Am primit o papusa care râde, un bebelus, iar noi le-am oferit un program artistic”, a precizat si Ancuta Cozma, colega ei.

Proiectul va continua

Si in prima editie a proiectului au beneficiat de bunavointa si generozitatea elevilor Colegiului National “Vasile Alecsandri” elevii scolii cu clasele I-VIII Poiana Negri, Bacau. “Proiectul va continua cu siguranta si in viitor, prin relatiile Comenius care sunt stabilite la nivelul aceluiasi Colegiu «Vasile Alecsandri». Vom realiza schimburi de experienta in activitati internationale din spatiul european intre elevii nostri si elevii lor”, a mai precizat prof. Ovidiu Balan. Proiectul “Parinti pentru o zi” reuneste creativ si ofera premise sustinute pentru punerea in fapt a mai multor deziderate ale universului scolar, cum ar fi domeniul stiinta – comunicare si Educatia pentru dezvoltare personala, domeniul civic si Educatia pentru drepturile omului (in special ale copilului), domeniul dezvoltarii comunitare. Proiect este cuprins in CAEN – Clasificarea Activitatilor de Educatie Nationala si are avizul Inspectoratului Scolar Judetean.

ARTICOL DIN ZIARUL DESTEPTAREA

Related Posts