Blog

Celebrarea Dragobetelui la Alecsandri

Zeul iubirii, la români, Dragobetele, va fi sarbatorit vineri, 24 februarie, la Colegiul National “Vasile Alecsandri” din Bacau, in cadrul unei intilniri cu recitaluri de muzica si poezie, si momente umoristice. Proiectul “Dragobetele saruta fetele”, de la colegiul bacauan, va debuta la ora 13.00, cu un colocviu despre semnificatia sarbatorii, cu trimitere la poezia populara de dragoste, moment coordonat de Dana Popa, sefa catedrei de limba si literatura româna, si de profesorul de stiinte sociale, Calin Boamba.

Participantii la activitati se vor bucura de un moment folcloric oferit de Ansamblul “Ciucurelul” al Colegiului National “Vasile Alecsandri”,  condus de profesorul Mitica Pricopie. Poeta Carmen Voisei va lectura  apoi versuri potrivite evenimentului, iar elevii clasei de Canto de la Scoala Populara de Arte Bacau vor interpreta mai multe melodii de dragoste, sub coordonarea instructorului  prof.Marinela Potirniche.

Intilnirea se va incheia cu momente de muzica si umor “De of, si de aoleu!”, semnate de actorul Florin Zancescu si profesorul Rares Draghici. Manisfestarea cultural – artistica “Dragobetele saruta fetele” este organizata de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Bacau, Scoala Populara de Arte Bacau si Colegiul National “Vasile Alecsandri”.

Related Posts