Blog

TRĂIEŞTE SĂNĂTOS, MĂNÂNCĂ INTELIGENT

În cadrul  proiectului european PRO SANA s- a desfasurat  activitatea          ” TRĂIEŞTE SĂNĂTOS, MĂNÂNCĂ INTELIGENT” ce a constat din realizarea unor materiale în format electronic: prezentări, afişe, pliante, broşuri şi fluturaşi şi prezentarea lor în faţa unui public format din elevi şi profesori ai colegiului, precum si reprezentanti mass media. Ca invitaţi au fost : prof. Loredana Ghelasă, inspector şcolar, dr. Popa Oana, medic şcolar şi prof. Vasile Cautiş, directorul Colegiului nostru.

Activitatea a debutat cu prezentarea :”HRANA NESĂNĂTOASĂ ŞI STIMA DE SINE” a elevilor : ŞTIRBU MĂDĂLINA, NISTOROIU OANA şi POPA ALEXANDRA de la clasa a X-a G, c oordonate de prof. MIRCEA DIACONESCU.

A urmat dezbaterea “MÂNCAREA SĂNĂTOASĂ PENTRU ELEVI” iniţiată de elevii : TRONARIU DIANA şi CALANCEA DIANA. În cadrul dezbaterii elevul BACIU ANDREI  a rostit câteva sfaturi în limba franceză pentru un stil de viaţă sănatos. Elevii au fost coordonaţi de doamna prof. AURA ARMINIA.

Dr. Oana Popa a prezentat cîteva afecţiuni ale elevilor ce nu au un stil de viaţă sănătos. În derularea intervenţiei a fost ajutată de elevii: ŞOVA  AURA, ROBERT ANTOHI şi MIHNEA LAZĂR coordonaţi de prof. DANIELA HARASEMCIUC.

Domnul director, prof. VASILE CAUTIȘ, profitând de prezența unui număr însemnat de elevi a vorbit despre necesitatea mișcării și a practicării sportului, precum și de introducerea în curriculum a unui opțional legat de EDUCAȚIA PENTRU SĂNĂTATE.

Elevii : PĂDURARU BEATRICE, MERLUŞCĂ ADELINA şi BULAI DANIEL (clasa a XI-a D)  au reprezentat cu ajutorul programului Microsoft Power Point, lucrarea: “EDUCAŢIE PENTRU UN STIL DE VIAŢĂ SĂNĂTOS”  , îndrumaţi de prof. LUMINIŢA PĂTRĂŞCAN

Elevii BÂRDAN COSMIN și SECHELARIU DORU, din proprie experiență, au oferit “porții din viața unui sportiv de performanță ” cu implicații asupra unui stil de viață sănătos.

ROTARU ALICE, BURAGA DIANA și ANTOCHE BIANCA(clasa a XI- a F) împreună cu prof. RIZAN TATIANA  dezvoltă  prin lucrările : ALIMENTAȚIA MODERNĂ vs ALIMENTAȚIA TRADIȚIONALĂ și BOLILE METABOLICE,  cunoștințele despre cultura și educația pentru sănatate a elevilor prezenți.

Ultima intervenție a aparținut elevilor :DOBOS MĂDĂLINA și DĂNILĂ MĂDĂLINA(clasa a X -a D) îndrumate de prof. PECHER CLAUDIU , prin lucrarea: COSTUL OBICEIURILOR NESĂNĂTOASE.


Related Posts