Blog

TINERET IN ACȚIUNE LA ALECSANDRI

In perioada 3-13 iulie 2010 s-a desfasurat in localitatea Vic en Bigorre proiectul trilateral “Epoca medievala”  DIN CADRUL PROGRAMULUI TINERET  IN  ACȚIUNE,  cu participarea elevilor din Franta, Spania si Romania. Colegiul nostru, partener in acest proiect, a fost reprezentat de prof. Afrodita Timofti și 4 elevi: Gheorghian Flavia, Toma Ștefania, Vrânceanu Vlad și Hura Ioana.

In localitatea Montaner la 2 km de Vic en Bigorre, anual are loc “Festivalul Medieval” care se bucura de un prestigiu international. Timp de doua zile formaţiile profesioniste de dans, teatru, circ si muzica, artisti plastici, experti culinari, maestri de echitatie, antrenori sportivi, profesori de caligrafie desfasoara ateliere de desen, muzica, lectura, sport in curtea castelului.

Imbracati in costume medievale romanesti elevii colegiului au defilat la parada care a deschis programul. Au purtat o pancarda inscriptionata de ei la orele de caligrafie, au dansat in stil medieval romanesc, au urmarit focul de artificii, spectacolele de teatru cu papusi, turnirul, numerele de dresaj, atelierele mestesugarilor, creatori de vesminte, unelte, arme si podoabe. Impreuna cu elevii francezi membri ai clubului de circ au pregatit un numar de acrobatie si jonglerie.

Proiectul a debutat cu vizita la piata romana din Toulouse, a continuat și cu   pelerinaj la castelul si catedrala de la Lourde. Pregatirea pentru festivalul medieval a presupus intalnirea elevilor spanioli, francezi si romani cu membrii trupelor de dans profesioniste.  In localitatea Artagnan elevii au discutat cu rudele si mostenitorii muschetarului. Ospitalitatea oficialilor din Vic care prin persoana primarului invita la dezvoltarea unor legaturi de prietenie dincolo de  limitarile temporale ale proiectului s-a materializat prin vizita elevilor francezi in luna august in Romania.Related Posts