Blog

BURSĂ COMENIUS, LA ATENA

Timp de o săptămână, în perioada 9-15 noiembrie, profesorul de limba română, Ramona Palade-Jitaru, a  participat la un seminar finanţat prin programul European LongLife Learning Comenius, desfăşurat în capitala Greciei, Atena. Valoarea totală a bursei a fost de 1.850 de euro, din care 750 de euro au acoperit cheltuielile pentru seminar, restul însumând transportul şi subzistenţa.

”Tematica seminarului a vizat o largă arie cu referire la antichitatea greacă, acoperind discipline precum istoria, dar şi artele – în special literatura, muzica şi dansul. Programul zilnic de învăţare a cuprins vizite la temple, precum Templul lui Zeus din Acropole, Atena, Templul lui Poseidon din Cape Sunion şi Templul zeiţei Atena, de pe Insula Aeginia. De asemenea, au fost vizitate muzee, cel mai impunător fiind Muzeul Acropole, precum şi situri arheologice. Organizatorii au pus la dispoziţia participanţilor un larg material informativ – mape, broşuri, cărţi de specialitate.

Colegi cu mine la acest seminar au fost profesori din Germania, Franţa, Suedia, Norvegia, Estonia, Finlanda şi România. În ultima zi a proiectului, fiecare profesor participant a prezentat un material informativ despre ţara pe care o reprezintă. Mănăstirile României au stârnit o reală curiozitate.

Parte importantă din informaţiile adunate, organizate sub forma unui material powerpoint, au fost prezentate elevilor din clasa a XI-a A, pentru a marca introducerea la unitatea de învăţare “Tragedia greacă – trilogia lui Sofocle”.

Related Posts