Simpozion national anual la Colegiul “Vasile Alecsandri” si Scoala “Spiru Haret”
29/11/2010
300 de ani de la inscaunarea lui Dimitrie Cantermir
Colegiul National “Vasile Alecsandri” si Scoala cu clasele I-VIII “Spiru Haret” din Bacau au fost gazdele unui simpozion national anual, intitulat “300 de ani de la inscaunarea lui Dimitrie Cantermir”. Manifestarea s-a bucurat de prezenta multor cadre didactice din intreg judetul, dar si din tara.
Organizat la initiativa Fundatiei educationale “Stefan Bârsanescu”, simpozionul anual intitulat “300 de ani de la inscaunarea lui Dimitrie Cantemir” a adunat zeci de profesori din intreg judetul, dar si din tara la Colegiul National “Vasile Alecsandri” si Scoala “Spiru Haret” din Bacau, gazdele acestei manifestari. Deschiderea festiva a simpozionului a avut loc sâmbata dimineata, la ora 09.00, unde in prezidiu au vorbit prof.univ.dr. Liviu Filimon, prof. Vasile Cautis, prof. Livia Sibisteanu si prof. Nicu Aur. Comitetul de organizare al reuniunii a fost format din Fundatia educationala “Stefan Bârsanescu”, Inspectoratul Scolar Judetean Bacau, Colegiul National “Vasile Alecsandri”, Scoala “Spiru Haret” si Centrul Tehnologic Bacau al Universitatii “Spiru Haret”. “Noi suntem colaboratori de ani de zile cu aceasta fundatie in organizarea de simpozioane nationale. Acum este al treilea an când organizam acest simpozion, dedicat lui Dimitrie Cantemir, la cei 300 de ani de la inscaunarea marelui carturar. Avem o participare numeroasa, pe sectiuni si ne bucuram de sprijinul partenerilor nostri”, ne-a declarat prof. Livia Liliana Sibisteanu, directorul Scolii “Spiru Haret” Bacau. S-au organizat in paralel comunicari stiintifice pe 10 sectiuni – geografie, istorie, limba româna, stiinte, religie, educatie, invatamânt liceal, scolar si prescolar, limbi straine, in care au fost prezentate lucrari de didactica si specialitate pe diferite profile. In final, sesiunea va fi urmata, la fel ca si in anii trecuti, de tiparirea unui volum in care vor fi cuprinse toate comunicarile prezentate in reuniunea stiintifica.
Roxana Neagu
“De 7 ani organizez câte o sesiune de comunicari stiintifice pe judet. Aceasta manifestare are marele avantaj ca permite sa participe toate cadrele didactice, de la educatori si invatatori, pâna la profesori de la toate specializarile.”
prof.univ.dr. Liviu Filimon, fondatorul Fundatiei educationale “Stefan Bârsanescu”
“Dimitrie Cantemir a fost, dupa mine, un mare om de cultura, in afara de istoric si domnitor. Este cel care a facut echivalenta, la acea vreme, intre ce se intâmpla cu imperiul otoman si tarile române, in special Moldova si Tara Româneasca.”
prof. Vasile Cautis, director CN “Vasile Alecsandri”