Blog

ÎN ÎNTÂMPINAREA MĂRŢIŞORULUI

Târg inedit: „In intâmpinarea martisorului…”22/02/2011 – articol ziarul deşteptarea de Bacău

Holul mare al Colegiului National “Vasile Alecsandri” Bacau a fost invadat de… martisoare. Confectionate cu imaginatie si inventivitate din hârtie pictata, ata colorata, carton, pânza, margele, bilute, frunze uscate sau flori, micutele “bijuterii”, adevarate opere de arta in miniatura, sunt realizate de cei aproximativ 100 de copii din centrele de rezidenta ale Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului (DGASPC) Bacau, dar si de adultii asistati in aceste unitati. “Suntem onorati sa gazduim a doua editie a proiectului intitulat «In intâmpinarea martisorului», organizat de DGASPC Bacau. Speram ca actvitatea sa fie un real succes si sa mai organizam si urmatoarele editii”, a declarat prof. Liliana Aflorei, director adjunct CN “Vasile Alecsandri” Bacau.

Deschis pâna miercuri

Târgul de martisoare este deschis publicului larg. Orice doreste sa cumpere un martisor, o felicitare sau un cadou deosebit, unic, realizat cu migala si multa pricepere, sau un obiect artizanal este invitat la Colegiul National “Vasile Alecsandri”, in fiecare zi, pâna pe 23 februarie, intre orele 09.30 – 13.00.

“Copiii nostri si adultii din centrele de asistenta au lucrat la aceste obiecte artizanale cu multa dragoste, iar noi trebuie sa apreciem munca lor prin astfel de expozitii”, a completat si Doru Ionica, sef Centru DGASPC Bacau. “S-a lucrat câteva saptamâni pentru pregatirea acestui târg. Copiii s-au implicat foarte mult, s-au bucurat ca pot sa lucreze, ca pot expune si chiar sa vânda marfa. E câstigul lor, pâna la urma”, ne-a spus si André Muit, presedintele Asociatiei “Betania” Bacau. Pentru ca inca de la prima editie, actiunea s-a dovedit a fi un real succes, iar acum, deja din prima zi, s-au comercializat zeci de martisoare, organizatorii isi doresc sa permanentizeze acest proiect inedit si, astfel, sa promoveze talentul copiilor institutionalizati.

Roxana Neagu

Related Posts