Blog

Conferinta de presa a directorului prof. Vasile Cautis

Bilant pozitiv la Colegiul „Alecsandri”10/01/2012 , ziarul Desteptarea

Nicio medie sub 8 si promovabilitate de peste 99 la suta dupa primul semestru

Colegiul National „Vasile Alecsandri” din Bacau a facut publica situatia rezultatelor obtinute de catre elevii unitatii de invatamant pe semestrul I al anului scolar in curs. Un semestru plin de succese, dar si de unele aspecte negative, pe partea de absenteism scolar. Pe total, insa, conducerea colegiului se arata multumita si declara ca va continua sa obtina performante pentru a mentine liceul pe locurile de top din Bacau.

Un bilant cu bune, dar si cu rele. Pe total un semestru pozitiv, cu rezultate multumitoare, cu medii generale mari si absenteism mentinut pe acelasi trend. Asa se prezinta situatia scolara in acest moment la Colegiul National “Vasile Alescandri” Bacau, prezentata intr-o conferinta de presa de catre conducere. “Am inceput anul scolar 2011-2012 cu 1.124 de elevi, 161 la gimnaziu si 963 la liceu. Au fost doar 6 plecari din sistem, la nivelul clasei a IX-a, din cauza posibilitatilor reduse pe intretinerea la camin, fiind vorba de elevi care proveneau din mediul rural. Rezultatele sunt pe masura imaginii pe care o avem deja, cu un procent de promovabilitate de peste 99 la suta”, a precizat inca de la inceput prof. Vasile Cautis, director. Pe partea de gimnaziu, clasele V-VIII, promovabilitatea este de 100 la suta, iar la liceu, pe clasele IX-XII, de 99,07 la suta, unde s-au inregsitrat si 7 corigenti la finele semestrului I al anului scolar in curs. 

30 elevi de 10 pe linie

Imbucurator este insa faptul ca mediile pe ambele nivele de studiu sunt mari si foarte mari, de peste 8, iar 30 de elevi chiar au finalizat cursurile primului semestru cu 10 pe linie. “Avem peste 200 de elevi, atat pe gimnaziu, cat si pe liceu, cu medii intre 8 si 8.99, si aproape 900 de elevi, cu medii intre 9 si 10. Ne bucura faptul ca 6 elevi de gimnaziu si 24 de liceu au finalizat semestrul I cu media generala de 10 pe linie. Si in ceea ce priveste media generala pe clasa, cea mai mica este 8.73 inregistrata pe clasa a X-a si mergem pana la 9.69 pe clasa a XII-a”, a mai declarat directorul Vasile Cautis. Cel mai bun procent de promovabilitate se inregistreaza pe clasa a XI-a, de 100 la suta, urmeaza clasele a IX-a si a X-a cu peste 99 la suta si clasa a XII-a, cu 97.52 la suta. Nu este de neglijat insa faptul ca toate aceste rezultate deosebite din activitatea scolara a Colegiului National “Vasile Alecsandri” este si urmare a efortului conjugat al celor 66 de profesori titulari salariati ai liceului, din care 57 au gradul didactic maxim I, iar 7 sunt si doctori in stiinta. Asta in conditiile in care 20 dintre cadrele didactice primesc o remuneratie de pana in 1.200 de lei.

10.000 de absente

Cum era de asteptat, asta nu inseamna ca nu sunt si probleme, in special pe partea de absenteism scolar, care se mentine la aceleasi cote ca in anii trecuti. “Din pacate, si in acest semestru avem un numar de aproape 10.000 de absente, cu o medie de 4.4 absente/elev la gimnaziu si 9.4 absente/elev la liceu”, a mai completat prof. Vasile Cautis. Din cele aproape 10.000 de absente insa, 7.539 sunt motivate. Pentru a preveni si stopa acest fenoment permanent dirigintii de la clasa monitorizeaza fiecare caz in parte, iar acolo unde a fost nevoie, conform regulamentului intern, s-a trecut chiar si la scaderea notei la purtare in cazul a 15 elevi, dar pana in nota 8. 


Pregatiri pentru Bacalaureat

Si pentru a obtine in continuare performanta la examenul maturitatii, Colegiul National “Vasile Alecsandri” a inceput deja si pregatirile intense cu cei 224 de elevi care in acest an vor sustine Bacalaureatul. Anul trecut unitatea de invatamant a avut o promovabilitate de 97.80 la suta. 
Roxana Neagu

Related Posts