Blog

Burse de excelenta la Colegiul Alecsandri

Elevii de la “Alecsandri” au deschis noua sesiune de burse locale


– Primaria Bacau a demarat ieri o noua editie din campania de acordare a burselor locale “Cine are carte are parte!” – primii recompensati au fost elevii de la Colegiu National “Vasile Alecsandri”, in mijlocul carora a fost prezent si primarul Romeo Stavarache – campania de acordare a burselor pentru semestrul al II-lea al anului spcolar 2010 – 2011 va continua si in celelate licee bacauane

Primaria Bacau a demarat ieri o noua campanie din programul de stimulare a elevilor din unitatile de invatamint din oras “Cine are carte are parte!”. Elevii de la Colegiul “Vasile Alecsandri” au fost beneficiarii primelor burse. Pentru prima oara insa, aceste burse, pe linga meritul la invatat, se aloca si pentru rezultatele bune in sport. In mijlocul elevilor de la “Alecsandri” a fost prezent si primarul Romeo Stavarache. “Primaria Bacau a majorat din acest an numarul burselor cu 50% care ajung la elevii din municipiul Bacau. Acest program isi aduna roadele prin rezultatele bune pe care invatamintul bacauan l-a inregistrat la olimpiadele nationale si internationale. Voi, elevii de la Colegiul Vasile Alecsandri aveti rezultate foarte bune la admitere, la bacalaureat si la olimpiade si sint convins ca veti ajunge pe locul I in municipiul Bacau. Am gindit si o serie de activitati extrascolare care sa va implice, sub forma unor concursuri municipale de la domeiul sport, pina la actiuni de voluntariat in toate domeniile”, a declarat primarul Romeo Stavarache. Bursele scolare sint aferente semestrului al II-lea al anului scolar 2010 – 2011. Valoarea totala a celor 3.033 de burse este de peste 900.000 lei. Anual, valoarea burselor scolare acordate de municipalitate este de peste 1.800.000 lei. Pentru o mai mare stimulare a elevilor la învatatura si pentru implicarea acestora în actiuni civic – culturale si sportive numarul de burse scolare acordate s-a marit cu circa 50%, acum beneficind 3.033 de elevi, adica mai bine de 15% din totalul elevilor bacauani.

Doua categorii de burse si trei subcategorii

Elevii de la colegiul bacauan s-au bucurat de diplome, dar mai ales de bani. O tinara la liceu ne-a marturisit ca stringe banii de bursa pentru ca vrea sa isi schimbe calculatorul. “Am luat bursa in fiecare an, de cind se dau. String banii, nu i-am cheltuit pentru ca vreau sa imi iau un calculator nou. Fireste, ma vor ajuta si parintii, dar este una sa dea ei toti banii si alta sa mai am eu strinsi”, ne-a spus eleva. Alt elev ne-a marturisit ca stringe banii pentru liceu. “Eu acum sint in clasa a VI-a. Imi place sa invat. Deocamdata nu am ce face cu banii asa ca i-am strins pe toti, din bursele de pina acum, sa iI am atunci cind voi fi la liceu”, ne-a declarat Eduard Filip. Bursele locale se acorda pentru activitati civic-culturale si sportive. Prima categorie, cea a burselor civic-culturale reprezinta doua treimi din totalul burselor. Ele se impart in trei categorii: excelenta cu o valoare de 100 lei lunar, performanta – 75 de lei lunar si merit – 50 de lei pe luna. A doua categorie, cea a burselor sportive reprezinta o treime din totalul burselor. Numai la bursele de Liceul cu Program Sportiv reprezinta doua treimi din total. Si bursele sportive sint impartite in trei categorii, de excelenta 100 de lei pe luna, performanta – 75 de lei si merit – 50 de lei pe luna. Campania Primariei Bacau va continua si in zilele urmatoare.

Related Posts