Blog

BURSĂ INDIVIDUALĂ COMENIUS PENTRU PROFESOR TEONA CODREANU

Experienta Trinity (“Trinity Experience”)

Am participat la un seminar de formare in luna iulie din această vară la Universitatea din Dublin, Trinity College   în Irlanda. Instituția fondată în 1592 este amplasată în inima Dublinului, o zona turistică pitorească încărcată de  istorie, bogată în tradiții şi frecventată de turiști sş studenți din toate colţurile lumii.

Trinity College este singura universitate irlandeză care se afla în topul celor 50 de universităţi de elită din Europa, aici studiind studenți de 114 naționalitati. Dedicată excelentei atât în predare cât şi în cercetare Universitatea din Dublin garantează o experiența ce îți poate schimba viața pentru totdeauna. Campusul are 50 de cluburi sportive şi 100 de societăţi studenţeşti pentru a satisface o comunitate vibrantă: 15,500 studenți anual. Fiind cotată printre cele mai bune universitati din lume , universitatea din Dublin admite candidati care poseda certificate Cambridge CAE ( minim A) sau CPE (minim C).

Campusul universitatii este de-a dreptul impresionant: cladiri istorice splendide alaturi de galerii de arta, laboratoare de cercetare si facilitati IT de ultima generatie, centru sportiv, gazon, parc, teatru si piscina, toate la un loc.

Activitatea s-a desfășurat pe parcursul a 2 săptămâni, timp în care am avut  60  de ore de curs şi mai multe ore de lucru individual şi în echipe avînd ocazia de a interacţiona cu ceilaţi participanţi la formare din 22 de tări: Olanda, Belgia, Suedia, Finlanda, Turcia, Italia, Latvia, Polonia, Germania, Spania, Franța, Danemarca, Austria, Cehia, Bulgaria, Slovacia, Turcia,etc.

Trainerii din Dublin au abordat majoritatea temelor de importanta majoră in predarea si studiul limbii engleze, prezentându-ne strategii recente  si tehnici eficiente in predarea limbii engleze ca limba străina. Totodată am împărtășit si experiența personala , iar prin varietatea activităților propuse de organizatori am avut posibilitatea de a găsi soluții la posibile problemele cu care ne-am putea confrunta in experiența noastră la catedra.

Următoarele teme au fost abordate in cadrul activității de formare: Selecția si pregătirea proiectelor investigative, crearea unei rețele europene,  participarea la o întrunire la  Biroul din Dublin al Uniunii Europene, Date istorice si geografice despre Dublin, Prelegeri, Seminarii, Ateliere literare – Poeți irlandezi contemporani (Seamus Heaney, John McGahern, Sean O’Casey, Kananagh, etc.), Folosirea filmului in predare, prezentarea cinematografiei irlandeze contemporane, Predarea creativa si tehnici de Creative Writing, Ziarele si mass-media in predarea limbii engleze, Teatrul Absurdului, „River Dance”, etc.

Cei pasionați de literatura irlandeza si in special de Joyce au avut ocazia sa participe la un seminar la Centrul Joyce din Dublin si sa străbată chiar drumul parcurs de eroul din ”Ulysses” pe străzile din  Dublin.

In week-end organizatorii cursului ne-au propus o excursie interesanta la care am participat cu plăcere toți profesorii cursanţi.

Related Posts