Blog

Activitatea de învățare / predare / formare nr. 3, Lituania, 9-13 octombrie 2017

La începutul lunii octombrie, 4 elevi şi 3 profesori din cadrul Colegiului Naţional “Vasile Alecsandri” din Bacău au participat la al treilea schimb de elevi din cadrul proiectului Erasmus+ “Moving Minds through Movies”, găzduit de Kauno Jono Basanavičiaus gimnazja în oraşul Kaunas, din Lituania. În perioada 7-14 octombrie, cei 4 elevi – Florin Timaru (XI H), Maria Bîrgu (XII E), Alexandra Palade (XII D) şi Ioana Teodorescu (XI A), însoțiți de prof. Andone Mariana (coordonator proiect, profesor de limba engleză), prof. Lazăr Ingrid și prof. Benchea Iulian (membri ai echipei de proiect, profesori de informatică), au locuit la familii gazdă, în al doilea oraş ca mărime după capitala Vilnius.

Programul pregătit de partenerul din Lituania a cuprins atât activități legate de tematica proiectului, ateliere de editare film, activități culturale, dar și activități de timp liber, pe care elevii l-au petrecut cu familiile gazdă. Programul primei zile a constat într-un tur al şcolii şi al oraşului Kaunas, la care s-a adăugat Seara Internaţională: fiecare ţară participantă a adus produse culinare tradiționale, au prezentat cântece și dansuri.

În cele două zile care au urmat, elevii au prezentat filme de scurt metraj realizate pe tematici sociale și au învățat să folosească aplicații de editare film precum Adobe Premiere si Final Cut. Filmele în variantă inițială au fost evaluate de profesori din domeniul filmului de la Universitatea din Kaunas, cei care au și condus ulterior atelierele practice.

Ziua a 4a a fost dedicată unei excursii în capitala Vilnius cu obiective precum Palatul Marilor Duci ai Lituaniei, centrul vechi, Republica Uzupis, Castelul Trakai. În cea din urmă zi, toți participanții au primit certificatele, au completat formulare de evaluare și și-au luat rămas bun de la gazde, până la următorul schimb de elevi, ce va avea loc în Bacău, în perioada 12-16 martie 2018.

 

Related Posts