Blog

Sesiunea Internaţionala de Conferinţe şi Ateliere „Predarea limbii franceze astăzi”

Catedra de limba şi literatura franceză de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri Bacău” în colaborare cu Asociaţia Româna a Profesorilor de Franceză (ARPF) organizează la Bacău, în ziua de 27 octombrie, a doua ediţie a Sesiunii Internaţionale de Conferinţe şi  Ateliere „Predarea limbii franceze astăzi”.

        În această ediţie, invitată de onoare este cunoscuta formatoare din Belgia, Nathalie Ceulemans.  Aceasta va sosi la Bacău vineri, 26 octombrie, când ca avea loc un schimb cu elevii şi profesorii de franceză ai colegiului.

        Sâmbătă, 27 octombrie 2012, peste 60 de profesori de limba şi literatura franceză din Bacău, dar şi alte judeţe ale ţării (Neamţ, Vrancea, Suceava, Ialomiţa, Galaţi, Mureş, Dolj, Alba) vor participa la cele 3 ateliere practice propuse de către Nathalie Ceulemans: Dinamizarea orei de limba franceză, Favorizarea exprimării orale, Aplicarea  teoriei  învățării a lui Kolb.

            La finalul sesiunii de formare nu vor lipsi surprizele din partea formatoarei şi a organizatorilor .

            Nathalie Ceulemans  este expert în metodologia predării limbilor moderne,  susţine conferinţe în domeniu Europa, dar şi în Canada sau Vietnam. Este coordonatoarea proiectului FORMACOM, derulat de mai multe instituţii de formare continuă a profesorilor de franceză din Europa, cum ar fi CAVILAM de Vichy.

Prima ediţie a sesiunii de conferinţe şi ateliere a avut loc în mai şi a fost onorată de prezenţa celebrilor formatori francezi, Michel Boiron de la CAVILAM de Vichy şi Isabelle Morieux de la Alliance Française Paris.

Related Posts