Blog

Ora Pământului

În seara de 28 martie, înfruntând o vreme deloc prietenoasă, aproape 30 de elevi, părinţi şi profesori au au marcat într-un mod inedit “Ora Pământului” la Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri”. Sunt fotografii făcute înainte de ora 20,00 şi imediat după, când şcoala s-a cufundat în beznă. Elevii au semnalat din întuneric, cu telefoanele mobile, prezenţa la ferestrele internatului şi au scris în întuneric literele C, N, V, A.
Prin acțiunea lor, cei 30 de participanți – elevi ai claselor 8A, 9B, 9G, 9H, 10F, 10G, 10H, 11G și 11H, alături de profesorii lor coordonatori: prof. dr. Adriana Măcincă, prof. Maricel Badiu, prof. Doina Capșa – au dorit să adreseze un îndemn și, totodată să demonstreze că se poate, că salvarea mediului ține de acțiunile noastre.ptsite
Organizat pentru prima dată de către WWF-Australia în Sydney, pe 31 martie 2007, Earth Hour se dorește a fi un semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câțiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie. Mesajul este același, peste tot: problemele cauzate de schimbările climatice și de extra-consum sunt atât de grave, actuale și complexe, încât este nevoie urgentă de acțiune, la nivel global.
În România, Earth Hour se sărbătorește din anul 2009, fiind parte astfel din comunitatea globală de peste două miliarde de oameni. De la un început relativ timid de 9 orașe, la prima ediție, Earth Hour a devenit o întrecere anuală în inițiative pozitive, o dată importantă în calendarul primăriilor, un gest simbolic replicat în casele oamenilor din întreaga țară și un eveniment popular în viața comunităților (de) mici și mari.
În anul 2015 evenimentul a fost organizat pentru prima oară și în cadrul Colegiului Național ″Vasile Alecsandri″, dorindu-se să devină un element de tradiție al acestei prestigioase instituții de educație.

Related Posts