Blog

Liceenii de la „Alecsandri” si-au sarbatorit ziua nationala altfel

La multi ani, Romania!”

Sute de elevi de la Colegiul National „Vasile Alecsandri” au sarbatorit Ziua Nationala a Romaniei pe strazile orasului. Ei au pornit din poarta colegiului intr-un mars vesel, au ocolit Parcul Trandafirilor si s-au oprit in Piata Tricolorului. Au purtat pancarte cu urari pentru tara si au impartit trecatorilor garoafe rosii, galbene si albastre. Bacauanii au privit cu drag aceasta manifestare inedita, amintindu-si, la randul lor, elanul si idealurile anilor de liceu.

„Romania, te iubim!”, „La multi ani, Romania!”, „Noi suntem románi!” si „Desteapta-te, romane!” Acestea au fost doar cateva dintre mesajele transmise de liceenii de la Colegiul National „Vasile Alecsandri” marsaluind pe strazile orasului Bacau. Sute de elevi, insotiti de cadre didactice si directorul prof. Vasile Cautis, au facut sa rasune centrul de cantece si lozinci dedicate Zilei Nationale a Romaniei. Pe traseul dintre colegiu si Piata Tricolorului, liceenii au oferit trecatorilor garoafe in culorile drapelului national si le-au urat acestora „La multi ani!” ca intr-o mare familie. In fata Palatului Administrativ, a fost intonat imnul iar cativa participanti au tinut cuvantari emotionante. Spre surprinderea trecatorilor, adolescentii au demonstrat ca stiu strofele imnului si le pot canta cu seriozitate. Manifestarea a fost organizata de Consiliul elevilor din Colegiul National „Vasile Alecsandri”.

„Cel mai important in Romania este sa tinem minte istoria, sa tinem minte ca suntem liberi, ca romanii au luptat pentru asta. Pe 1 decembrie, la Alba Iulia, principatele s-au unit si au format Romania Mare. Atunci a fost apogeul nostru politic si istoric. Atunci am fost poporul perfect. Noi, cei din Consiliul elevilor, am consideram ca trebuie sa organizam o astfel de actiune, fiindca toti cei care au participat la ea vor pleca acasa stiind care este semnificatia Zilei Nationale a Romaniei.” –Cezar Ignat, presedinte Consiliul Elevilor colegiului nostru.

FOTO: Cum au sarbatorit elevii de la Alecsandri, Ziua Nationala a Romaniei

http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2011/11/30/foto-cum-au-sarbatorit-elevii-de-la-alecsandri-ziua-nationala-a-romaniei.html/14

Related Posts