Blog

Laureaţii Festivalului de Creaţie Literară şi Jurnalism

          Fundaţia Culturală “Georgeta şi Mircea Cancicov”, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Grigore Tabacaru si Complexul Muzeal de Istorie Iulian Antonescu, au desemnat, la sfirsitul saptamninii abia incheiate, laureatii editiei a VIII-a Festivalulului-concurs “Extemporal la viitor. Concursul Revistelor Scolare”, eveniment dedicat  Zilei Internaţionale a Copilului. Juriul, din care au facut parte Calistrat Costin – preşedintele filialei Bacău a Uniunii Scriitorilor din Romania, Dumitru Brăneanu, Daniel Nicolescu, Cornelia-Ichim Pompiliu si Victor Munteanu (presedinte), a avut de ales cistigatorii pe baza a 312 lucrari.

Acestea au fost trimise de elevi din invatamintul preuniversitar, autori de poezie, de compuneri, de proza, teatru, critica literara si eseu si de articole de jurnalistica (ancheta, editorial, analiza, cronica, interviu, reportaj, note-stiri). La concurs au mai participat şi 48 de reviste scolare editate în perioada 10 mai 2010 – 10 mai 2011.

La sectiunea “Creatie literara” premiul I a revenit elevei  Simina-Elena Cernat , clasa a XII-a H, prof. Ramona Mocanu.

La sectiunea “Jurnalistica”, premiile I au revenit elevilor Daniela-Olivia Ghicajanu, clasa a XII-a D,PROF. Ramona Mocanu,  Adelina Tudosă, clasa a XI-a B,  prof. Ramona Mocanu şi Mădălina Ştirbu, clasa a XI-a G, prof. Marin Preda, iar premiul al doilea a fost câştigat de  Adrian-Constantin Biţa, clasa a XI-a A, prof. Ramona Mocanu .

Related Posts