Blog

Consiliul elevilor din Alecsandri are o nouă conducere

Miercuri, 30 octombrie, elevii Colegiului National “Vasile Alecsandri” s-au prezentat cu mic, cu mare la urna de vot amenajata în incinta colegiului, spre a-si alege noii reprezentanti în Consiliul Scolar al Elevilor.

Pentru ca totul sa se desfasoare în cele mai bune conditii, alegerile au fost supravegheate de Marian Imbrea, supraveghetor din partea Consiliului Judetean al Elevilor (CJE) Bacau, de reprezentantul Asociatiei de parinti ai elevilor din CNVA si de eleva Delia Grigore, din partea FSC. Comisia electorala a fost alcatuita, conform metodologiei, din eleva Claudia Lupu, presedintele in exercitiu al CJE din colegiu, elevul Vlad Oiegar, secretarul in exercitiu al CJE si prof. Ramona Mocanu, consilierul educativ al colegiului.

Dupa o zi lunga, agitata si obositoare, organizatorii si membrii comisiei de vot au început numararea voturilor. Rezultatele au fost foarte asteptate, atât de elevi, care îsi doreau sa afle cine îi va reprezenta în continuare la nivel local si, eventual, national, cât si de concurenti, care îsi doreau sa se instaleze în functie si sa puna în aplicare promisiunile facute în campania electorala.

Prezenta la vot a fost de peste 95%, un procentaj enorm, daca ne raportam la anii trecuti. Mai exact, au votat 1082 din cei 1190 de elevi ai liceului.

Dupa aceste alegeri, în functia de Presedinte al Consiliului Scolar al Elevilor din colegiul a fost aleasa eleva Teodora Cezara Adumitroaei (X B), cu 319 voturi.

Pentru functia de vicepresedinte, elevii colegiulului au ales trei membri, si anume: pe Alexandra Adriana Tudor (X J), aleasa cu 352 voturi, pe Andreea Paval (IX E), aleasa cu 259 voturi si pe Claudia Maria Martiuc (XI B), aleasa cu 241 voturi.

În urma alegerilor a fost ales si un secretar al CJE, in persoana lui Vladut Iulian Antaluca (X D), ales cu 665 voturi, el fiind si unicul candidat la aceasta functie.

“Alegerile CJE au fost un moment oportun în viata mea. Întotdeauna mi-am dorit sa pot face o schimbare si sa fiu vocea colegilor mei, sa îi ajut. Acum, dupa o saptamâna de campanie si alegeri, pot spune ca sunt mândra sa reprezint Colegiul National «Vasile Alecsandri» Bacau în Consiliul Judetean al Elevilor si astept cu nerabdare sa încep desfasurarea activitatilor propuse”, ne-a declarat Cezara Adumitroaei.

Alexandra Tudor ne-a spus urmatoarele: “Sunt foarte bucuroasa ca am reusit sa obtin voturile necesare pentru a fi vicepreşedinte! Voi face tot posibilul ca între mine si elevii Colegiului sa fie o comunicare cât mai strânsa si deschisa. Dupa ce am aflat rezultatele, am devenit foarte nerabdatoare sa încep toate activitatile si proiectele pe care mi le-am propus! Este deosebit sa ai o asemenea functie într-un liceu atât de bun!”

“Ce ne propunem noi, echipa aleasa? În primul rând, sa fim puntea de legatura dintre conducerea scolii, cadrele didactice si elevi, de la cei din clasa a V-a pâna la colegii nostri din clasele a XII-a. Este stiut faptul ca principiul fundamental al Consiliului Elevilor este democratia. Consiliul Elevilor reprezinta, nu conduce, si însumeaza viziunea elevilor. Consideram ca totul se cladeste pe respect, munca si etica. Integritatea, sustenabilitatea, implicarea, voluntariatul, unitatea sunt valori pe care noi le vom promova, pentru ca sunt caramizi pe care trebuie sa le punem la baza dezvoltarii noastre, a tuturor”, considera si Andreea Paval.

De acum, alesii si-au intrat în drepturi. Daca vor reusi sau nu sa faca schimbarile pe care si le-au propus, ne va spune timpul. Noi le tinem pumnii si le uram succes!

Dan Bitire, clasa a XII-a H

– See more at: http://www.desteptarea.ro/o-noua-echipa-la-cje-al-cnva/#sthash.hWmoq8BG.dpuf

//

Related Posts