Blog

ANIVERSĂRI ȘI COMEMORĂRI LA CARE AU PARTICIPAT MEMBRII CATEDREI DE ISTORIE

• Ziua Holocaustului – 9 octombrie 2014

Comemorarea victimelor Holocaustului a fost făcută cu emoție de către liceenii Colegiului Național „Vasile Alecsandri” Bacău. Coordonatorii activităţii (prof. Viorel Cruceanu, prof. Oana Mihăilă, prof. Laurențiu Stroe și prof. Dan Bordeianu) au propus elevilor claselor 12C, 12D, 12A și 12B o dezbatere tematică privind discriminarea, rasismul şi xenofobia. Istoria are rolul de promovare a valorilor culturale şi umane şi este o bază pentru cooperarea dintre naţiuni.

• “25 octombrie – Ziua Armatei Române”

Celebrarea s-a concretizat printr-o masă rotundă, desfăşutată în Amfiteatrul colegiului, cu participarea generalului în rezervă Alexandru Leonov, veteran de război. În cadrul activității s-a discutat despre realizările armatei române în timpul celor două războaie mondiale, dar și despre contextul geostrategic contemporan. Mulţumim pentru implicare domnilor profesori coordonatori: Viorel Cruceanu, Oana Mihăilă, Laurențiu Stroe și Dan Bordeianu.

• “1 Decembrie – Ziua Marii Uniri”
Mândria de a fi român a fost liantul ce a derulat sesiunea de comunicări științifice ale elevilor, în Amfiteatrul colegiului. Marele ideal naţional al tuturor românilor a fost omagiat graţie domnilor profesori:Viorel Cruceanu, Oana Mihăilă, Laurențiu Stroe și Dan Bordeianu. .

• Vernisajul expoziției „Tabăra de pictură Straja 2014”

La Galeriile „Alfa” a fost organizat vernisajul expoziţiei „Tabăra de pictură Straja 2014”. Manifestarea dedicată Zilei Bucovinei a fost realizată în colaborare cu Societatea pentru Cultură și Literatura Română în Bucovina – Filiala Bacău și Uniunea Artiștilor Plastici – Filiala Bacău, în cadrul căreia dl. prof. V. Cruceanu a susținut o alocuțiune având ca subiect Bucovina. „Din 1775, cînd Bucovina a devenit, din păcate, obiect al relaţiilor internaţionale şi până astăzi, deci de 240 de ani, despre Bucovina s-au scris 44.000 de lucrări, aricole, note, comentarii, volume şi altele”(prof. dr. Viorel Cruceanu). Au urmat apoi un colocviu de impresii, un moment liric şi momente artistice realizate de elevi de la Colegiul National „Vasile Alecsandri”.

Related Posts