Blog

Aniversare inedita la Colegiul “Vasile Alecsandri”

De Ziua Internationala a Aviatiei si Cosmonauticii, sarbatorita in fiecare an pe 12 aprilie, dar si cu ocazia omagierii a 50 de ani de la lansarea primului om in Cosmos, elevii si profesorii de la Colegiul National “Vasile Alecsandri” Bacau au organizat o actiune inedita. Prin Clubul de Astrofizica “Orionidele” al liceului, cu spirjinul Clubului de Aeromodelism a SCM Bacau, manifestarea a oferit si o prezentare de aeromodele.

In holul mare al Colegiului National “Vasile Alecsandri” Bacau s-a desfasurat o actiune inedita care a avut ca subiect principal aviatia, aeromodelismul si astrofizica. Manifestarea a fost organizata pe 12 aprilie, sarbatorita in fiecare an ca Zi Internationala a Aviatiei si Cosmonauticii, dar si cu ocazia implinirii a 50 de ani de la primul zbor al omului in Cosmos a lui Yuri Alexeevici Gagarin. “Este o activitate coordonata de un elev din clasa a VIII-a, pasionat de acest domeniu, care m-a mobilizat si pe mine. Elevii de la AstroClubul colegiului au pregatit si o expozitie de postere care reprezinta acest eveniment, avem si o expozitie de aeromodele si tot ce e necesar pentru a marca aceasta zi”, a explicat prof. de fizica Anamia Gireada, coordonatoarea clubului Orionidele și a  activității.  Elevii si profesorii, impreuna cu invitatii lor, au putut vedea o prezentare în format electronic  a ceea ce a insemnat Iuri Gagarin, un film documentar despre o lansare racheta, insemnari privind importanta acestei manifestari in randul elevilor, dar si ce semnificatie are ziua de 12 aprilie, la nivel international.

In anul 1961, in aceasta zi, la varsta de 27 de ani, a efectuat primul zbor in Cosmos, cu racheta Vostok I, timp de o ora si 48 de minute. “Sunt pasionat de aviatie, sunt si membru in Clubul de Aeromodele. Colegii sunt alaturi de mine si chiat am simtit acum, prin tot ce am facut, ca sunt undeva sus si fac ceva important”, ne-a declarat Alexandru Ioan Pricop, elev clasa VIII-a A, organizator, pregatiti la fizica de prof. Coralia Negrut.

“Este o actiune importanta pentru noi. De altfel, ce se intampla acum e specific managementului din acest colegiu. Intotdeauna am sprijinit elevii in astfel de initiative, mai ales ca majoritatea lor sunt foarte interesati de a organiza actiuni de acest fel”, a completat si prof. Vasile Cautis, directorul colegiului.

Printre invitati s-au numarat membri ai Clubului de Aeromodelism SCM Bacau, dar si cadre militare de la Baza 95 Aeriana Bacau. “Este o initiativa laudabila, o noutate, o actiune importanta. Mai ales ca in clubul nostru deja avem elevi din acest liceu, iar prin astfel de actiuni putem sa atragem mai multi pasionati de aeromodelism. Sunt aici pentru a mari importanta acestei zile”, a declarat prof.ing. Petrea Zaharioaie, coordonator Club Aeromodelism SCM Bacau. Intreaga activitate s-a finalizat cu un colocviu de impresii, dar si cu o demonstratie aeriana de aeromodele.

pliant activitate Club Orionidele l[1]

Related Posts