Blog

ECHIPA JUMP A COLEGIULUI NOSTRU VA REPREZENTA ROMÂNIA LA CONCURSUL INTERNAŢIONAL SOCIAL INOVATION RELAY 2011

Colegiul National Vasile Alecsandri este implicat într-un concurs international Social Innovation Relay 2011!  care are ca tema dezvoltarea de catre tinerii liceeni a unor idei inovative pe teme sociale.    Concursul este patronat de catre Junior Achievement Romania, organizatie non-profit fondata in anul 1993, parte a Junior Achievement Worldwide® SUA si Junior Achievement – Young Enterprise Europa, în colaborare cu HP Romania.

Echipa colegiului este formata dintr-un grup de 5 elevi , şi anume : Anton Maria Magdalena, clasa a XI-D;  Anton Iolanda, clasa a IX-D; Danila Madalina Georgiana, clasa XI-D; Ghinea Paula, clasa a XI-a D şi Tanasache Ioana clasa a XI-a D, profil stiinte sociale , coordonaţi de prof. de TIC,  Iulian Benchea. Echipa, numită Jump,  a propus un proiect pe probleme de mediu mai exact pe colectarea selectivă. Deşi tema proiectului, nu este nouă, ideea de abordare a problemei, identificată de echipa colegiului este cea care a surprins prin abordare si a promovat proiectul in finala naţională.

In concurs au fost implicate peste 100 de proiecte de la licee şi colegii, din toata Romania, a fost organizata o faza  in care au fost alese 20 de proiecte, apoi o faza semifinală, în care din cele 20, au fost selectate 10 proiecte şi  marţi 31 mai, la faza finala pe tara  va fi aleasă echipa care va reprezenta Romania în ultima faza a competitiei, cea internationala în care vor participa peste 10 echipe din intreaga lume: Brazilia, Bulgaria, China, Egipt, Franţa, India, Kenya, România, Rusia, Slovacia, Africa de Sud, Marea Britanie şi SUA.

Echipa noastră a câştigat locul I şi  va  reprezenta Romania la finala internaţională a competiţiei.

CLASAMENT 

Fiecare elev din echipa JUMP , clasata pe locul I, va primi cate un  laptop HP Mini 100e Education Edition. 

Membrii juriului au fost:

HP Romania
Tatiana Diamandopol – Consumer Market Manager
Irinel Ilie – Imaging and Printing Group – Country Manager
Marius Georgescu – Account Manager – Public Sector

Junior Achievement Romania
Lucian Gramescu – Operations Manager

Criteriile dupa care s-a realizat evaluarea prezentarilor de catre  membrii juriului (3 reprezentanti din partea HP Romania si 1  reprezentant din partea Junior Achievement) au fost:

– Identificarea unor probleme sociale relevante atat la nivel local,  cat si global;
– Originalitatea solutiei prezentate;
– Fezabilitatea si eficacitatea solutiei prezentate;
– Modul de prezentare a solutiei in fata audientei;
– Capacitatea de a comunica in limba engleza.


Related Posts