Blog

Noaptea cercetatorilor 2011

 

“Noaptea cercetatorilor” este una dintre cele mai populare initiative ale UE care vizeaza publicul larg – in special familiile, tinerii si pe cei care ar putea sa nu se considere fani ai stiintei. Ideea este de a experimenta stiinta intr-un mod amuzant, int-o atmosfera relaxata si prietenoasa. Evenimentul are loc in fiecare an, in toata Europa, in a patra vinere a lunii septembrie.
 
In acest an, “Noaptea cercetatorilor” are loc pe 23 septembrie 2011, intre orele 17:00 – 24:00 (intervalul orar poate sa difere de la o locatie la alta).
 
In multe cazuri, vizitatorii evenimentelor din cadrul “Noptii cercetatorilor” vor avea sansa de a descoperi instalatii de cercetare care nu sunt de obicei deschise publicului, inclusiv laboratoare si centre de cercetare, de a utiliza cele mai noi tehnologii si instrumente sub indrumarea oamenilor de stiinta, de a participa la experimente, concursuri si jocuri cu intrebari si raspunsuri, precum si de a urmari demonstratii si simulari.
 
Sute de evenimente au loc in toata Europa. Gasiti mai multe puncte de atractie sau un eveniment in apropiere de voi aici:
http://ec.europa.eu/research/researchersnight/researchersnight2011/events_en.htm
 
Videoclipul de promovare si alte informatii utile: 
http://ec.europa.eu/research/researchersnight/index.html

Related Posts