Blog

MESAJUL DIRECTORULUI VASILE CAUTIȘ PENTRU ÎNCEPEREA ANULUI ȘCOLAR 2012-2013

          Dragi elevi de astăzi și de ieri,

        Începutul unui nou an școlar este, pentru fiecare dintre noi, fie elev, profesor sau părinte, un adevărat ritual pe care l-am pregătit fiecare încă din vară: clădirile noastre au fost igienizate, elevii și-au pregătit din nou uniformele și rechizitele, părinții au participat și ei, atât cu sufletul cât și financiar, la aceste pregătiri. De la an la an, scenariul s-a repetat de atâtea ori încât, în orice alte condiții ar fi intervenit rutina care ar mai fi șters din emoție. Însă oricît de mult ne-am pregăti, sentimentul pe care îl trăim fiecare dintre noi este mereu unul foarte intens și la fel de proaspăt în fiecare an. Este vorba de starea, de sentimentul pe care un nou început  de an școlar le presupune.  Bucuria reîntâlnirii și optimismul planurilor însoțețte ăpe fiecare dintre noi. E momentul în care ne vom face nouă înșine promisiuni și până la urmă, angajamentul luat acum ne va ajuta să ne depășim în permanență limitele, să fim mereu mai buni, mai pregătiți- pentru că acest moment ne motivează.

        Vă invit deci să vizați și să veniți la școală plinbi de vise. Noile psihologii motivaționale ne demonstrează puterea acestor proiecții, felul în care imaginea noastră mentală va contamina realitatea. este suficient, spun promotorii acestui  curent, să ne proiectăm în imaginație calea pe care urmează să mergem, pentru ca drumul nostru să nu se abată de la traseul dorit. Trebuie, deci, dragi elevi, ca în acest moment al începutului să vizualizați cu ochii minții harta drumului pe care urmează să îl parcurgeți și să vă imaginați acest nou an școlar ca pe o frumoasă călătorie, în care noi, dascălii voștri, va vom fi  însoțitori de drum.  Va fi o călătorie anevoiasă, cu suișuri și coborâșuri, cu inevitabile popasuri pentru remobilizare sau, de ce nu, pentru savurarea unor mici victorii. Drumul va fi mai lung sau mai scurt. Mai ușor sau mai dificil. Dar la capătul lui veți ajunge în marea gară a vieții voastre, de unde vi se va deschide în fața ochilor, ca într/un imens nod de cale ferată, mii de alte trasee, din care îl veți alege pe cel al destinului vostru. Ce pot însă să vă garantez, este că ele vor fi cu atât mai numeroase și mai sigure cu cât vă veți strădui ca drumul parcus  alături de noi să fie mai prolific.

         Vă invit așadar să vă îmbarcați. Să pășiți alături de noi în acest Orient Expres al educației care ne dorim  să fie anul școlar 2012-2013. Voi, elevii de la Colegiul Național ”Vasile Alecsandri” , dar și voi, elevi din întregul județ. Alături vă vor sta părinții care, iată, își au rolul decisiv și care v-au arătat de nenumărate ori până acum că își înțeleg funcția.

        În calitatea mea de director al Colegiului Național ”Vasile Alecsandri” și de consilier județean al Bacăului, dați-mi voie să suflu cu putere în fluier pentru a semnaliza începutul acestei călătorii. Toată lumea la bord!

Profesor Vasile Cautiș

Related Posts

clasa a VIII-a

Elevii de clasa 8 vor preda cardul de transport la secretariatul școlii când vor...