Blog

Conferința “Enseigner le francais aujourd’hui” – ediția a treia, aprilie 2013

“Conducerea Colegiului Național “Vasile Alecsandri” Bacău a primit vizita lectorului francez Elena Thuault, responsabil pentru cooperare educativă la Ambasada Franței în România. Atașatul francez a răspuns invitației lansate de prof. Angela Sterpu, de la Colegiul Național “Vasile Alecsandri”, iar întâlnirea cu elevii și profesorii de franceză s-a dorit a fi un schimb de experiență. “Elena Thuault vrea să dezvolte o secțiune francofonă în Bacău, ținând ore de limba franceză în liceul nostru și să recruteze elevi vorbitori de limbă franceză, cărora pe viitor li se oferă șansa de a lucra în cele 2.000 de firme franceze care își desfășoară activitatea în România”, a declarat prof. Angela Sterpu. Singura condiție pentru început este să cunoască limba franceză. “Lucrăm cu Ministerul Afacerilor Externe, iar ambasadorul Franței în România, Philippe Gustin, are două obiective: crearea unor locuri de muncă și dezvoltarea afacerilor firmelor franceze în România – spune Elena Thuault. Astfel, tinerilor li se oferă posibilitatea de a lucra pe bani francezi și de a dezvolta o carieră. Ei vor fi formați aici și în timp vor avea posibilitatea de a lucra în Franța”.

Vizita atașatului francez a debutat la Colegiul Național “Vasile Alecsandri” cu mai multe întâlniri la clasă, cu elevii și profesorii. Prima întâlnire a avut-o cu elevii de clasa a VI-a, care i s-au părut drăguți, fiind însă surprinsă de nivelul de cunoaștere al limbii franceze al liceenilor de clasa a XII-a. “Am văzut că sunt bine pregătiți și interesați de franceză. Motivația este foarte puternică, iar pasiunea pentru limba franceză le va deschide multe uși în viață”, a adăugat Elena Thuault.

Ea va participa sâmbătă la conferința “Enseigner le francais aujourd’hui” – ediția a treia, la care va fi prezentă și Adeline Gaudel – formatoare la Cavilam de Vichy și la TV5 Monde. La conferință sunt așteptați peste 50 de profesori din nouă județe ale țării. Activitățile constau în ateliere practice.” (Ramona IONESCU, Ziarul de Bacau)

Related Posts