INVATAM ENGLEZA PRIN TEATRU- NOI EXPERIENTE ERASMUS PLUS LA BACAU
Limba engleză a fost dintotdeauna un obiect iubit de elevii de toate vȃrstele. În prezent, datorită Asociației pentru Educație și Formare (ASEF), al cărei președinte este prof. dr. Mihaela Cojocaru, tododată și coordonator al proiectului pentru România „Act Communicate Transcend“ – 20201-1-HR01-KA227-SCH094792”, doamnele profesoare Oana Jugariu (Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, Bacău) şi Mirela Cojocaru ( Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, Bacău), impreuna cu reprezentanta ASEF, Stefania Tărâță, au beneficiat de o experiență inedita in Zagreb- Croația.
Mai precis, în perioada 10- 15 octombrie 2021, doamnele profesoare au participat la primul LTTA al proiectului, unde au învățat, alături de profesori din Croația, Italia, Bulgaria, Anglia, Turcia, tehnici noi de predare a limbii engleze, valorificȃnd inepuizabilele resurse pe care teatrul le oferă. Întȃlnirea a avut loc în Zagreb, Croația, sub îndrumarea coordonatoarei proiectului Ana Mladina Puljack.
În prima zi, profesorii implicați au făcut o scurtă prezentare a şcolilor unde aceştia îşi desfăşoară activitatea. A urmat o săptămȃnă plină de activități interesante, de învățare şi punere în practică a tehnicilor şi metodelor de învățare prin teatru.
Partea frumoasă este reprezentată de faptul că rolul acestor activități nu este doar de a face şi mai atractive orele de limba engleză, printr-o abordare informală a învățării, dar profesorii le pot folosi şi pentru a veni în sprijinul elevilor care se confruntă cu dificultăți sociale. Jocurile de rol pot ajuta elevii să scape de fobiile, temerile şi complexele lor, să abordeze conflictele interioare într-o altă manieră, deoarece teatrul înseamnă socializare, trăirea evenimentelor, implicare, incluziune, într-o lume schimbată de această pandemie care a dus, în multe cazuri la o alienare a relatiilor dintre elevi şi nu numai.
Datorită programului Erasmus+ şi a coordonatorilor şi profesorilor implicați în proiect, elevii vor beneficia de metode inedite, ce îi vor ajuta nu doar să învețe limba engleză dar şi să se auto-descopere.
Proiectul va continua cu al doilea curs de formare ce va avea loc în Chester, Anglia, în perioada 24-28 martie 2022, la care vor participa cele doua doamne profesoare Oana Jugariu şi Mirela Cojocaru, alături de un membru din echipa de management a ASEF.
In perioada 17-19 februarie 2022, echipa de management a proiectului va participa la cea de a doua reuniune de proiect de management a proiectului la Sofia-Bulgaria.
Ţineți aproape!
Acest proiect este finanțat cu susținere din partea UE, prin Programul Erasmus+.
Această prezentare reflectă numai punctul de vedere al autorului, iar UE nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a datelor pe care contine.
Prof. Oana Jugariu
Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, Bacău