Teatrul municipal ,,George Bacovia”

View Calendar
2017-11-07 Toată ziua

Situat chiar la km 0 al orașului Bacau, Teatrul ,,George Bacovia” reprezintă un obiectiv cultural și turistic deosebit pentru cetătenii orasului și pentru vizitatori.
Eleganta salii si impecabila sa acustica, este considerată de unii specialisti a fi unica în Moldova, dupa cea a Nationalului iesean, scena ampla, 11 m în adancime, 7 m deschiderea cortinei, rampa pentru decoruri, podul pentru manevrarea acestora, instalatia moderna de lumini impresionează pe oricine îi calcă pragul.

Fotoliile tapitate cu plus grena, lojile aurite, o cupola albastra care avea sa fie repictata de Nicu Enea, candelabrele si multe altele ofereau teatrului o deosebita eleganta. Infiintarea teatrului profesionist la Bacau ca urmare a Decretului nr. 156 din august 1948, al Prezidiului M.A.N., se face prin transferul Teatrului Poporului din Iasi la Bacau.
Pe scena teatrului bacauan au ajuns de-a lungul timpului trupe si personalitati de marca ale teatrului romanesc: trupa Companiei de Teatru Bulandra, cu Lucia Sturza Bulandra si Tony Bulandra, Constantin Tanase, Maria Filotti, compania actorului Ion Manolescu, compania Tudor Musatescu – Sica Alexandrescu, trupa Iancu Brezianu, Aura Buzescu si multi altii.
In timp, Teatrul George Bacovia din Bacau devine cunoscut si incepe sa gazduiasca spectacolele unor importante trupe straine: franceze, engleze, și germane.

Sursa:locuridinromânia.ro