Blog

Concursul Naţional al cercurilor de lectura din şcoli

LecturAşii – naţionali

Reprezentanţii Cercului de lectură şi de scriere creativă „LecturAşii”, coordonat de prof. Ramona Mocanu şi de bibl. Maria Creţu, au obţinut premiul I la ambele probe ale Concursului Naţional de Lectură, Comunicare şi Scriere creativă, desfăşurat în regim de olimpiadă naţională, organizatla Cluj-Napocaîntre 3 şi 5 iunie a.c.

Proba de Scriere creativă i-a adus Soranei Cancel (X B) locul I la clasele IX-XI, iar Ralucăi Bătrînu (X D), un premiu special pentru originalitate. Cea de a doua probă a constat în organizarea unei expoziţii cu materialele realizate de-a lungul anului la întâlnirile de cerc (expoziţie care a fost de asemenea jurizată de membrii comisiei naţionale de evaluare), precum şi într-o prezentare discursivă şi multimedia a activităţilor cercului de peste an. La această probă, „LecturAşii” reprezentaţi de Raluca Bătrînu, au obţinut de asemenea premiul I.

Prof. Ramona Mocanu, care a însoţit echipajul judeţului la concursul dela Cluj, ne-a relatat cum s-au desfășurat probele și ne-a prezentat programul activităților, „care a fost foarte diversificat și interesant, cuprinzând ateliere de scriere creativă, prezentări de carte, acțiuni comune ale elevilor și profesorilor, dar și separate. Personal, am fost încântată de întâlnirea cu Alina Pamfil, un nume între specialiștii noștri în metodica predării limbii și literaturii române, care ne-a vorbit despre noile tendințe în didactica studiului textului. Toate trei am fost fericite să o ascultăm pe prof. univ. Ioana Both vorbind despre cărțile care i-au influențat viața, dar și despre cărțile care merită citite și ne-am bucurat de vizitele la librăriile clujene unde s-au desfășurat unele dintre activități”.

„«LecturAșii» și-au dorit foarte mult să participe la etapa națională a Lecturiadei de anul acesta, iar aflarea faptului că ne-am calificat a fost o mare bucurie în sine. Ne-am dusla Clujsperând să fim la înălțimea așteptărilor celor de acasă, dar și la valoarea participanților din celelalte județe ale țării. Concurența a fost serioasă, cam 25 de cercuri din toată țara fiind reprezentate la concurs, iar comisia de evaluare a fost numită de MECTS. Premiul I obținut la secțiunea de vârstă IX-XI, la ambele probe ale concursului, ne-a onorat şi ne-a făcut fericiți pe toți. La ultima întâlnire a Cercului, care a avut loc pe 16 iunie, am sărbătorit acest premiu împreună cu toți membrii cercului şi ne-am propus să continuăm activităţile începute în urmă cu doi ani şi să demonstrăm că elevii noştri încă mai iubesc lectura”, a continuat prof. Ramona Mocanu.

Articol semnat de Adrian Biţa, clasa a XI-a A

Related Posts